Go Back

Shakshuka - Stekta grönsaker med tomatsås

Total tid29 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 2 st auberginer
  • 2 st potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st squasch
  • 3 st turkiska gröna paprikor
  • 4 st tomater
  • 4 klyftor finhackad vitlök
  • 2 dl olja för stekning
  • 3 dl olja för sås
  • salt peppar

Instruktioner

  • Hacka alla grönsaker i små kuber. Stek grönsakerna utom tomaterna i olja i en panna på låg värme tills de mjuknar. Börja först med potatisen, sen auberginen, morötterna, squaschen och paprikorna.
  • För såsen stek vitlöken i oljan. Lägg i hackade tomaterna och rör ihop och låt det puttra lite till en jämn blandning.
  • Lägg till sist i grönsakerna och blanda ihop. Eller så kan man lägga över såsen över grönsakerna direkt på talltiken.
  • Servera med ris eller yoghurt.