Go Back

Grönsaksgryta (türlü)

Tillagningstid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2-3 msk rapsolja
  • 1 msk tomatpuré helst turkisk ex. märket Burcu
  • 2-3 st skivade vitlökstklyftor
  • 3-4 st charliston paprika
  • 2 st skalade och tärnade auberginer
  • 1 st skalade och tärnade zucchini squash
  • 2 st krossade tomater
  • salt peppar, lagerblad, paprikapulver, torkad mynta

Instruktioner

  • Stek löken till den får färg och mjuknar i olja och rör sedan i tomatpurén som får puttra tillsammans. Lägg i vitlöksklyftor, grönsakerna, kryddor och täck med vatten.
  • Låt det sedan puttra på låg värme i 20-30 minuter i tryckkokare. Servera med vitlöksyoghurt.