Go Back

Fish cake recept

Goda fiskkakor
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: thailändskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 600 gram torskfilé tinad
  • 1 dl nötmjölk
  • En halv kruka färsk koriander
  • 0,5 st röd chilifrukt
  • 1,5 msk röd currypasta
  • salt
  • 1 tsk limejuice
  • 2 st ägg
  • 1 st rapsolja till stekning/
  • Sås: Soyasås sesamfrön

Instruktioner

  • Koka mjölken och sjud fisken i den i cirka 3-4 minuter. Ta upp och dela fisken i småbitar och lägg i en matberedare. Lägg i ägg, limejuice, currypasta och fisksås och mixa så att det blir jämnt och fint.
  • Hacka i chili, och koriander och rör ihop till en smet.
  • Forma smeten till fiskbiffar i valfri storlek och stek i olja.
  • Servera fish cakes i salladsblad med soyasås med sesamfrön till.