Go Back

Indisk blomkål gryta

Indisk blomkål gryta
Total tid40 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Indiskt
Keyword: Vegetariskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 1 st Blomkålshuvud
  • 1 1/2 tsk kokosolja eller olja
  • 1 tsk garam masala
  • 2 cm ingefära
  • 2 st vitlök
  • 1 tsk salt

Indisk sås:

  • 1 tsk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 2 cm ingefära
  • 2 st vitlök
  • 2 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 pkt 400 gr krossade/ passerade tomater
  • 2,5 dl kokosgrädde eller grädde
  • 1 tsk kokosolja eller olja
  • salt, peppar
  • Servera: kokt ris, koriander

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Bryt blomkålen i buketter och blanda med kryddor, riven ingefära och vitlök och olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen ca 15 minuter.
  • Värm lite olja och stek löken tills de blir mjuka. Lägg över kryddor, vitlök, ingefära. Rör runt i någon minut.
  • Lägg till krossad tomat och grädde och rör om så att det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  • För över blomkålen i grytan och rör runt och stäng av värmen.
  • Servera med ris, koriander och en yoghurtsås med finhackad gurka och citronjuice.