Go Back

Fisk i ugn med grädde

Fryst torsk i ugn med grädde
Total tid27 minuter
Måltid: Huvudrätt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 4 bitar torsk
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk olivolja
  • 200 g spenat
  • 2 dl grädde
  • Salt och vitpeppar
  • 100 gr fetaost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Skala och hacka schalottenlöken och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn lök och vitlök tillsammans med spenat.
  • Tillsätt grädden, koka upp och låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
  • Lägg torsken i en smord ugnsform. Häll gräddsåsen över fisken och smula över fetaost. Strö riven ost ovanpå och ugnsbaka i 20 minuter.
  • Servera med lite färsk bladspenat.