Go Back

Dumpling recept

Fyllning svamp
Total tid30 minuter
Måltid: Huvudrätt
Kök: Kinesiskt
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 200 gr svamp ex karljohanssvamp
  • 1/2 gul lök
  • smör och olja
  • timjan
  • 1/2 tsk sesamolja
  • 20 gyozaark
  • vatten

Soyamajonäs

  • 1 dl majonäs
  • 1-2 tsk soya
  • sesamfrön

Spenat

  • 50 gr spenat
  • 1/2 gul lök
  • smör, olja

Instruktioner

  • Skiva svampen i bitar.
  • Hacka löken.
  • Stek lök och svamp och strö över timjan. Häll i sesamoljan. Låt svalna.
  • Mixa svamp, lök och timjan till en massa.
  • Fyll gyoza med fyllningen, pensla med vatten och nyp ihop degen. Vecka till kanterna om du vill. Stek dumplingen.

Spenat

  • Strimla lök och stek tillsammans med spenat i smör.

Soyasås

  • Blanda soya och mayyo och blanda i sesamfrön.