Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Dumpling recept
Fyllning svamp
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid:
Huvudrätt
Kök:
Kinesiskt
Portioner:
4
pers
Ingredienser
200
gr
svamp ex karljohanssvamp
1/2
gul lök
smör och olja
timjan
1/2
tsk
sesamolja
20
gyozaark
vatten
Soyamajonäs
1
dl
majonäs
1-2
tsk
soya
sesamfrön
Spenat
50
gr
spenat
1/2
gul lök
smör, olja
Instruktioner
Skiva svampen i bitar.
Hacka löken.
Stek lök och svamp och strö över timjan. Häll i sesamoljan. Låt svalna.
Mixa svamp, lök och timjan till en massa.
Fyll gyoza med fyllningen, pensla med vatten och nyp ihop degen. Vecka till kanterna om du vill. Stek dumplingen.
Spenat
Strimla lök och stek tillsammans med spenat i smör.
Soyasås
Blanda soya och mayyo och blanda i sesamfrön.