Vridna piroger (Kivrilmis poaca)

Har bakat Vridna piroger (Kivrilmis poaca) mitt i natten när barna har sovit. Man bakar ut pogaca degen med smör mellan varje deg därför blir pirogerna frasiga och riktigt goda. Prova!

vridnapoaca

Vridna piroger

Recept vridna piroger (Kivrilmis poaca)

Följ grundreceptet nedan men den här pogaca Vridna piroger delar du i 20 bitar. Sedan kavlar du ut de 5 st bitarna till assiett stora cirklar, sätter ihop dem på varandra och mellan varje lager penslar du smält smör. Kavlar ut till en rektangel, skär i mitten och skär sedan ut i 10 delar. Lägg på fyllning i mitten och vrid till önskat form som ovan.

Ingredienser
2 paket jäst
4 dl standardmjölk
3 dl smör
3 msk turkisk yoghurt
1 msk strösocker
cirka 1,5-2 kg vetemjöl
Salt

Fyllning
Fetaost
Persilja

Pensling
2 ägg, sesamfrö

Gör så här
1 Smula jästen i en stor skål. Värm mjölken till 37C och häll i skålen. Lös upp jästen ordentligt.
2 Smält smöret och tillsätt i skålen tillsammans med de övriga ingredienserna. Jobba ihop degen och använd mjöl tills det blir en deg. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
3 Under tiden kan du göra fyllningen. Blanda fetaosten med hackad persilja. 4 Sätt ugnen på 200 C. Ta degen och dela den i bitar. Sedan tar du varje degbit och rullar den till en bulle och plattar ut med händerna till en cirkel. Fyll den och stäng igen. Lägg över pirogerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över sesamfrön. Låt jäsa ca 15 min. Och in i ugnen tills de får färg.

Prova även andra piroger!