Till fikat blev det Syrlig jordgubbspaj idag, vilket brukar göras ofta här hemma. Paj är så gott och smälter i munnen.

Till fikat blev det Syrlig jordgubbspaj idag.
Frysta bär?
Frysta bär går precis lika bra att använda i bakning som färska bär. Det är till och med lättare att använda frysta eftersom du kan förvara dem i frysen. Importerade hallon är bra om du kokar så att viruset dör, enligt Livsmedelsverket, men jordgubbar finns det inga råd om.
Recept Syrlig jordgubbspaj
Ingredienser, 6-8 bitar
150 g smör
3 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
Fyllning
2 dl creme fraiche
1 dl frysta bär ex. jordgubb, hallon
2 tsk vanillin
1/2 dl strösocker
1 ägg
- Börja med pajdegen genom att smälta smöret och ställ det åt sidan.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Tillsätt det avsvalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
- Tryck ut degen i pajformen. Det går bra att använda en vanlig pajform, men helst en med löstagbar botten.
- Blanda ihop fyllningen utom hallonen. Lägg creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
- Lägg först hallonen över de obakade pajskalet och häll sedan över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna före servering.
Prova Key lime pie!
Fick nästan lite sommarlängtan där när jag såg att det var jordgubbar i. 🙂
Ser väldigt gott ut.
Hej. Tycker du ska förlägga dina bakverk hemma hos mamma,så jag får känna den underbara doften i alla fall! Tala om sommaren . Åh vad jag längtar efter den.Kram Ami.Liljegren
Erika: Åhh vad härligt. Det tänkte inte jag på 🙂
Ann-marie: Det händer att jag bakar där också, gjorde en cheesecake där förra veckan. Kännde du inte doften, då får jag komma in med den nästa gång. 🙂 Jag längtar också till sommaren, då ses man ju också mer. Och så är det så trevligt att få prata med dig på trädgården 🙂 Kram.
Så mumsigt med jordgubbspaj, påminner verkligen om sommaren då, kan inte bli bättre 🙂