Sulu köfte – Turkisk köfte i tomatsås

Varje gång jag har med mig Sulu köfte – Turkisk köfte i tomatsås som matlåda får jag nyfikna blickar. Och det är kanske inte så konstigt. 🙂 Och dessa turkiska köfte i tomatsås är utsökta.

Sulu köfte- turkisk mat
Sulu köfte

Jag brukar rulla köftena och lägga in dem i frysen. Sedan när jag vill ha något fort tar jag fram dem och kokar i tomatsåsen. Praktiskt, eller hur? Har ni tips på vardagsrätter som snabbt kan tillagas på vardagar? Ibland vill man bara att det ska gå fort. 

Recept Sulu köfte – turkisk köfte i tomatsås

Ingredienser
2 dl bulgur
250 gr köttfärs
1 st gul lök
1 st ägg
Salt, peppar, ev. någon starkare krydda ex. chilipeppar

Tomatsås
1 msk tomatpure
Salt
Vatten

Så gör du din sulu köfte
1 Skala och riv löken med hjälp av rivjärnet.
2 Blanda bulgur, köttfärs, ägg, lök, salt, peppar och chilipeppar och arbeta ihop tills det blir slätt.
3 Koka 6 dl vatten i en kastrull.
4 Lägg i tomatpurén så att det löser upp sig och sedan köften som du kokar på svag värme i cirka 20 min. Salta lite i slutet och låt det småkoka lite till innan du lyfter bort den från värmen.

Kika in på kikärtsgryta – nohut recept!