Spagetti med köttfärssås

Spagetti med köttfärssås är aldrig fel, räddaren i vardagen. Så här är mitt middagsrecept på den goda såsen.

Spagetti med köttfärsås

Spagetti med köttfärssås

Finns det något enklare och godare än köttfärssås. När barnen var små brukade jag göra barnportioner genom att mixa köttfärssåsen och lägga in dem i små burkar. Om du vill få barnen att äta mer grönsaker kan du också smyga in med olika grönsaker i köttfärssåsen, pröva till exempel att riva i lite morötter. 

Recept Spagetti med köttfärssås

Ingredienser, 4 personer
Spagetti
300 gr köttfärs
1 msk rapsolja
1 st gullök
2 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
100 gr pressade tomater
1 msk balsamvinäger
0,5 msk soya
1 dl vatten
Salt, peppar, torkad basilika och oregano
Garnering: basilika, riven parmesan

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen för fyra personer.
  2. Hacka lök och vitlök i tärningar och stek i olja tills de får färg och mjuknar.
  3. Tillsätt sedan köttfärsen och kryddorna och stek på svag värme tills de får färg i cirka 5-8 minuter. Jag brukar trycka till med träsked för att ta bort klumpar och få en jämn sås. 
  4. Tillsätt tomatpurén och rör runt lite. Tillsätt sedan balsamvinäger, soya, pressade tomaterna och vattnet. Stek i cirka 15 minuter. Rör om och ta bort från värmen. Servera med parmesanost och färsk basilika. 

Prova även hemmagjorda nuggets!