Plommonsylt med kanel & nejlika

Godare är så här blir det inte! Att laga en egen hemmagjord plommonsylt är inte så svårt, du lägger till de kryddor du tycker om som kanel och nejlika och dessutom får du en sylt utan tillsatser.

Plommonsylt med kanel & nejlika
Plommonsylt med kanel & nejlika

Godaste plommonsylt med kanel & nejlika

Jag är besatt av denna nya plommonsylt som jag har testat. Fick plommon av min kusin häromdagen och smaksatte sylten med kanel, kardemumma och nejlika. Och vet ni vad det började dofta underbart när jag kokade den och resultatet blev så underbart gott. Barnen gillade det och jag är beroende av sylten nu och äter det på rostade mackor till frukost, mellanmål och till kvällen med chevre och kex och en god pepparmynta te med honung och mjölk.

Plommonsylt med kryddor

Sylt på egna plommon
Tillagningstid30 minuter
Portioner: 6 pers

Ingredienser

  • Plommon
  • socker
  • malen kanel och nejlika

Instruktioner

  • Marmeladen gjorde jag genom att klyfta plommonen i bitar. Häll socker över plommonen i en kastrull, den ska precis täcka plommonen. Låt den stå över natten i rumstemperatur och vattnas av sig själv. Mängden kan du använda så mycket som du har bara och sen hälla socker så det täcker.
  • Dagen därpå lägger du i kryddorna och låter det hela koka upp i en kastrull. Fortsätt koka på svag värme i cirka 20-30 minuter tills det får rätt tjock konsistens. Låt svalna och lägg upp i burkar. Hoppas det smakar!

Prova marinerad feta och kalamata oliver till frukost!