Pickles av grönsaker (blomkål, vitkål, tomat) är gott tillbehör till maten. Och kan förvaras i kylen och tas fram snabbt till maten.
Det är vanligt att lägga in grönsaker i ättikslag i Turkiet, i alla fall där mina föräldrar kommer ifrån. Mamma gjorde det ofta när vi var små, och då var min favorit blomkålen. Du kan även använda morötter, vitkål, små gröna omogna tomater och gröna starka spetspaprikor.
Recept pickles av grönsaker
Ingredienser
1 kg morötter
1 st blomkål
10 st carliston paprika
10 vitlöksklyftor
1 kg vitkål
1 msk salt
2 dl ättika
Vatten som fyller skålen
Gör så här
- Ta bort skalet på morötterna och skär alla grönsakerna. Morötter på längden, blomkål i delar, vitkål i delar. Paprikan kan du göra hål i för att den ska suga upp lagen.
- Förväll grönsakerna i vatten utan blomkål och vitlök i 2 minuter och låt de sedan svalna.
- I en stor glasskål lägger du i grönsakerna och vitlöken. I en annan skål blanda vatten, salt, ättika och häll sedan lagen över grönsakerna. Stäng igen locket och förvara på svalt ställe (Ej rumstemperatur). Efter cirka 10 dagar borde picklesen vara färdig. Äts som tillbehör till mat.
Prova Dolma med olivolja!
Jag älskar att äta de väldigt mycket ;d tack för ditt recept 😉 jag ska prova med de grönna paprika hiihii men jag vet inte vad kan jag ligger de om inte i rumstemp?
Gud va gott, detta måste vi göra. Älskar inlaga tillbehör, sommar som vinter.
Tursu som är så gott! Brukar köpa med mig en stor burk fr Rinkeby när vi är i stan ;).
Spara detta recept för det här måste jag testa!
Kram