Pastasås på färska tomater

Finns det något så gott som pastasås på färska tomater från grunden. Att använda färska tomater i matlagning höjer maträtten. Dessutom frigörs det lykopen när tomaten värms och vi får i oss mer näring.

Pastasås på färska tomater

Pastasås 

Bästa pastasåsen 

Pastasås är nog livets gåva. Tror inte jag kan leva utan den. Den används till mycket här hemma. Men ibland är något så enkelt som en god pastasås med en kvalitetspasta god middag. Vill du höja rätten ännu mer så gör din egen pasta på hemmagjord pastadeg. Italienska köket är enkelt men med mycket god smak.

Recept pastasås på färska tomater

Ingredienser
1 kg tomater
3 st små gula lökar
4 st vitlöksklyftor
några msk olivolja
färska basilikablad
1 liten kvist rosmarin
1 tsk socker
Lite flingsalt
några varv med svartpepparkvarnen

  1. Börja med att hacka gul lök och skiva vitlöken. Dela tomaterna grovt, skär bort fästet.
  2. Stek löken i olivolja i en kastrull, det ska inte ta färg. Tillsätt tomaterna och koka på medelvärme tills de mjuknar. Hacka färska basilikablad, en rejäl bunt ska det vara, hacka en liten rosmarinkvist och häll det över tomaterna. Häll över salt, socker och svartpeppar och låt stå och puttra cirka 30 minuter.

Prova enkel rostad tomatsoppa!