Kärleksmums i långpanna

Moccarutor, snoddas, kärleksrutor, chokladrutor, kärleksmums i långpanna – kärt barn har många namn. 80-talets klassiska kaka, i alla fall hemma hos oss.

Kärleksmums i långpanna

Kommer ni ihåg denna sötsak? Hemma hos oss bakades den rätt ofta, och jag älskar glasyren av choklad. Den här kakan blir så saftig och god, vem gillar inte choklad liksom. Samtidigt som den är väl enkel att baka i långpanna. Bara frysen in det som blir över och äta när sötsuget kommer.

Recept kärleksmums i långpanna

Kärleksmums i långpanna

Förberedelser15 minuter
Tillagningstid30 minuter
Måltid: Efterrätt
Keyword: Choklad

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 5 msk kakao
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g choklad

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk kvalitets choklad 70%
  • 2 dl kokosflingor till garnering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
  • Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
  • Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
  • Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Grädda kakan i cirka 15 minuter, prova med en sticka. Låt svalna. 
  • Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  • Strö över kokos och servera i rutor.

Prova även Ananaspaj!

Lämna gärna en kommentar om goda biffar nedan. Följ gärna mina andra kanaler som instagramyoutube, så att jag vet att mitt engagemang är uppskattad. <3