Min medelhavslax med persiljesås

Jag har gjort den här medelhavslax med persiljesås tidigare och den blev uppskattad. Så igår gjorde jag den igen. Man känner doften av vitlök som jag gillar mycket. Smaklig måltid.

Min medelhavslax med persiljesås

Min medelhavslax med persiljesås

 

Ingredienser, 4 portioner
ca. 800 gr laxfilé
Persiljesås
1 knippe persilja
1 tomat
1-2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Salt&peppar
Garnering
2 limeskivor

Limeyoghurt
2 dl turkisk yoghurt
Saften av lime
Dill

Gör så här
Lägg laxfilén med skinnsidan neråt i en smörad form. Blanda alla ingredienser till såsen i en handmixer och häll den jämnt fördelat över laxen. Garnera med två citronskivor. Laga i nedre delen av ugnen på 200 C i ca. 30 min tills fisken är vit. Blanda yoghurt med limesaft och dill. Rör ihåp till en sås. Servera med ris och limeyoghurt.