Krämig tomatsoppa med fetaostkräm

Jag blir ofta av inspirerad av restaurangernas meny när jag är ute och äter mat. Krämig tomatsoppa med fetaostkräm blev jag inspirerad av i veckan.

Krämig tomatsoppa med fetaostkräm

Krämig tomatsoppa med fetaostkräm

Häromveckan så stannade vi till på Flickorna Helin & Voltaire när vi promenerade runt Djurgårdsbrunnsviken. Det är ett jättemysigt ställe med fin utsikt på sommaren. Dem hade en jättegod tomatsoppa med krämig topping på som jag inte kunde glömma smaken på och lagade därför idag något liknande. Det blev jättegott. Det här är en vegetarisk soppa som går snabbt att laga på en vardag till middag. Tomater innehåller lykopen som ger oss näring och framhävs änne mer när vi värmer tomater. 

Krämig tomatsoppa med fetaostkräm

1 burk passerade tomater (Mutti)
1 st buljongtärning
2.5 dl vatten
0.5 dl grädde
1 st gul lök
1 vitlöksklyftor
10 blad basilika
Salt peppar

Fetaostkräm
Blanda fetaost och yoghurt till en tjock konsistens. Hacka i lite basilika och blanda.

  1. Fräs hackad lök och vitlök i olja i en kastrull och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt soppan koka på medelvärme så att allt gottar ihop sig.
  2. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan till en slät konsistens. Servera med fetaostkräm och rostad brödskiva.

Prova den här starka tomatsalsan till kyckling eller grillat!