Kebab på en kvart med turkiskt ris

Kebab på en kvart på färdig kebab när du vill ha något snabbt. Det går också att laga kebab från grunden hemma.

Kebab på en kvart

Kebab på en kvart

Recept kebab på en kvart

Ingredienser, 4 portioner
700 gram strimlat färdigkryddad kebabkött
1 dl vatten
1 st köttbuljong
2 krm chilipeppar eller paprika
1 krm salt och peppar

Gör så här
1. Stek kebab på låg värme i olja i en stekpanna.
2. Tillsätt buljong, kryddorna och vattnet. Låt puttra någon kvart tills köttet har fått färg.

Turkiskt ris

2 dl ris
1-2 msk smör
4 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
1 krm salt och peppar

Gör så här

  1. Skölj riset och låt vila i vatten en stund innan.
  2. Lägg risen i det smälta smöret och låt brynas lite lätt. Om du vill kan du bryna lite vermicelli innan du lägger i riset. 
  3. Tillsätt kryddor och blanda köttbuljongen med hett vatten, så att den löses upp. Häll över riset och blanda.
  4. Låt koka i cirka 15 minuter eller tills vattnet har kokat in. Täck med en ren handduk så att vattnet dunstar av.

Tomatsås
1 msk olja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten

Lägg tomatpurén i kastrullen. Tillsätt kryddor och vatten och låt det puttra lite tills det blir en sås.

Yoghurtsås
2 dl turkisk yoghurt
1 vatten
1 klyfta pressad vitlök

Blanda ihop alla ingredienser till en sås.

Servera kebaben med ris och häll över tomatsås och yoghurtsås. Smaklig måltid!