Fredagsmys med bakad potatis&röra

När potatisarna hemma börjar bli dåliga brukar jag köra in dem i ugnen. Jag tycker det funkar lika bra att baka vanliga potatisar i ugnen eftersom det är något jag oftast har hemma. Till det gjorde jag lite röror och plockmat. Fredagsmys med bakad potatis&röra!

Fredagsmys med bakad potatis&röra
Bakad potatis&röra

Bakad potatis är min räddare

När jag har noll inspiration och är trött, då är bakad potatis min räddare. Det är bara att stoppa in dem i ugnen så sköter de sig själva. Finns det någon enklare vardagsrätt? 

Recept Fredagsmys med bakad potatis&röra

Ingredienser, 3 personer
 
Valnötsröra
50 gr valnötter
3/4 dl olivolja
1 knippe persilja
1 msk parmesan
1/2 liten vitlöksklyfta
 
Fetaoströra
50 gr fetaost
3/4 dl olivolja
Turkiska krossade rödpeppar (liknar chiliflakes), mynta
 
Smörröra
50 gr smör
Mynta eller annan passande ört
 
Plockmat med exempelvis majs, skivade oliver, skivad rödlök, riven ost.

Bakad potatis&röra

Förberedelser5 minuter
Tillagningstid30 minuter
Portioner: 4 pers

Ingredienser

  • 8 medelstora potatisar mjölig

Instruktioner

  • Baka potatisarna i ugnen på 220 grader cirka 50-60 min tills de är mjuka.
  • Rörorna gör du genom att mixa alla ingredienser i en mixer för varje. Lägg upp i små skålar. Fixa plockmat enligt förslag. När potatisarna är mjuka dela de på mitten och lägg i smör och riven ost. Fyll sedan på med valfri topping av röror. Trevlig fredagskväll.

Prova Quesadillas med kyckling!