Fredagsmys med bakad potatis&röra

När potatisarna hemma börjar bli dåliga brukar jag köra in dem i ugnen. Jag tycker det funkar lika bra att baka vanliga potatisar i ugnen eftersom det är något jag oftast har hemma. Till det gjorde jag lite röror och plockmat. Fredagsmys med bakad potatis&röra!

Fredagsmys med bakad potatis&röra
Fredagsmys med bakad potatis&röra

Bakad potatis är min räddare

När jag har noll inspiration och är trött, då är bakad potatis min räddare. Det är bara att stoppa in dem i ugnen så sköter de sig själva. Finns det någon enklare vardagsrätt? 

Recept Fredagsmys med bakad potatis&röra

Ingredienser, 3 personer
8 medelstora potatisar mjölig
 
Valnötsröra
50 gr valnötter
3/4 dl olivolja
1 knippe persilja
1 msk parmesan
1/2 liten vitlöksklyfta
 
Fetaoströra
50 gr fetaost
3/4 dl olivolja
Turkiska krossade rödpeppar (liknar chiliflakes), mynta
 
Smörröra
50 gr smör
Mynta eller annan passande ört
 
Plockmat med exempelvis majs, skivade oliver, skivad rödlök, riven ost.

Gör så här

Baka potatisarna i ugnen på 220 grader cirka 50-60 min tills de är mjuka.
Rörorna gör du genom att mixa alla ingredienser i en mixer för varje. Lägg upp i små skålar. Fixa plockmat enligt förslag. När potatisarna är mjuka dela de på mitten och lägg i smör och riven ost. Fyll sedan på med valfri topping av röror. Trevlig fredagskväll.

Prova Quesadillas med kyckling!