Vi hade en tjejkväll med planering inför weekendresan till Paris hemma hos mig med vänner. Jag bjöd på Franskt temakväll med tre rätters meny – chrevre chaud, Boeuf Bourguignon och dulche de leche cheesecake.
Med Indela ”Derniere danse” i bakgrunden startade vi kvällen med Chevre Chaud, som är en fransk rätt där du rostar bröd och gräddar i ugnen med chevre på, servera sedan med ringlad honung och pinjenötter på ruccolabädd. En enkel förrätt som smakar supergott.
Sedan blev det min egna variant av Boeuf Bourguignon, som är en mustig köttgryta i tomatsås serverad med ris och sallad.
Cheesecake är ju så gott. Testade den här cheesecaken med dulche de leche sås & havsalt från tidningen Elle mat&vin.
Har ni förresten Paris tips så tar jag tacksamt emot dem.
Tänkte ta den vanliga turistkarusellen med Eiffeltornet och brohäng med kvällssol vid floden Seine. Fika med vänner på uteserveringar. Gå på gator och titta i små butiker och second hand. Ska bli riktigt härligt.
Prova en indisk gryta!