Vi var och hälsade på mamma som hade bakat en god tonfiskpaj med en grön sallad som vi åt på hennes altan i värmen.
Recept tonfiskpaj
Tonfiskpaj
Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 100 g smör
- 3 msk vatten
- Fyllning
- 1 purjolök
- 1 st gullök
- 200 g tonfisk
- 2 st ägg
- 2 dl creme fraiche
- Riven ost oregano, salt, olja till stekning
Instruktioner
- Smält smör och blanda ingredienserna till degen. Låt vila i ca. 30 min i kylen. Tryck sedan ut i en rund pajform.
- Fyllning: Fräs löken och purjolöken tills det mjuknar i olja. Lägg den över degen när den svalnat. Därefter lägg på tonfisken. Rör ägg, creme fraische, oregano och salt och bred ut i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min.
Vad heter piroger på turkiska?
Generellt säger man "Poagaca". När det är ostfyllning kan man säga "peynirli pogaca" och köttfärsfyllning "kiymali pogaca".
Det här låter otroligt gott, måste testa!
Den var jättegod!!! Vilken granne jag har!!!mumsfillibabba. Anne-Marie L
Tack Anne-Marie, mamma är lycklig som har dig med. 🙂 Hoppas allt är bra med dig.
jag ska baka de påhelgen , se riktigt gott ut
Tror du det funkar med minifraiche?:)