Tonfiskpaj

Vi var och hälsade på mamma som hade bakat en god tonfiskpaj med en grön sallad som vi åt på hennes altan i värmen.

Tonfiskpaj

Recept tonfiskpaj

Tonfiskpaj

Total tid28 minuter
Måltid: Huvudrätt
Keyword: Paj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 1 st gullök
  • 200 g tonfisk
  • 2 st ägg
  • 2 dl creme fraiche
  • Riven ost oregano, salt, olja till stekning

Instruktioner

  • Smält smör och blanda ingredienserna till degen. Låt vila i ca. 30 min i kylen. Tryck sedan ut i en rund pajform.
  • Fyllning: Fräs löken och purjolöken tills det mjuknar i olja. Lägg den över degen när den svalnat. Därefter lägg på tonfisken. Rör ägg, creme fraische, oregano och salt och bred ut i formen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca. 20-25 min.