Red velvet pannkakor glutenfria med kokosgräddefrosting

Imorgon är det Alla hjärtans dag och är en utmärkt dag att fira med dig själv, vänner eller familj. Älska dig själv och var generös med att ge kärlek och ta emot. <3 Varför inte bjuda på dessa goda Red velvet pannkakor glutenfria med kokosgräddefrosting.

Red velvet pannkakor glutenfria med kokosgräddefrosting

Varför används vinäger i Red velvet? Anledningen är att vinäger i början användes för att skapa en reaktion med bikarbonat och kakao för att få den röda färgen. Den hjälper också kakan att bli högre i reaktion med bikarbonat.

Ingredienser
2 1/2 dl valfri nötmjölk
1 msk vinäger
1 ekologisk ägg
3 dl mandelmjöl + bovetemjöl (Ta lika delar)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 msk kokossocker (annat socker går också bra, som björksocker)
30 g smält smör (Kokosolja går säkert också bra)
2 tsk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
ca 1 tsk röd färg

Smör till stekning

Kokosgräddefrosting:
1 dl färskost (eller uteslut om du vill ha mjölkfri)
1 dl kokosgrädde
1,5 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver

Gör så här:
1. Börja med att blanda mjölk och vinäger och låt det stå en stund.
2. Under tiden blanda ihop de torra ingredienserna.
3. Sedan tar du mjölkbunken och blandar i ägg, den röda färgen och smält smör. Häll i skålen med de torra och blanda till en smet.
5. Fortsätt med att steka pannkakorna i smör.
6. Mixa kokosgrädden så att den blir fluffig. Rör ihop med övriga ingredienser.
7. Servera pannkakorna med kokosgräddefrosting och hallon.

Prova även min Red Velvet cake om du gillade pannkakorna. 🙂