Gräddig kycklingpaj

Vill verkligen slå ett slag för denna – gräddig kycklingpaj. Sammansättningen av paprika, kyckling, champinjoner är helt oslagbar. Prova den bara!

Här kommer ett recept på ett supersmarrig gräddig kycklingpaj. Jag brukar oftast laga den här på bufféer men det går ju även lika bra till vardags. Bara frysa in överblivet så blir det matlåda. Att det är så många grönsaker i den gör den också till en supernyttig rätt. 

Ingredienser
Pajdeg:

4 dl vetemjöl
150 g margarin eller smör
2-3 msk vatten

Fyllning:
En stekt eller färdiggrillad kyckling
1 stor purjolök
1 röd paprika
100 gr champinjoner
2 msk smör
1-2 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
Salt, Peppar

Gör så här
Blanda samman pajdegen, låt vila 30 min i kylskåp. Skär kyckling i småbitar. Skiva purjolöken, paprika och champinjonerna. Fräs svamp, purjolök och paprika i smöret. Strö på vetemjölet och rör om. Späd med grädde. Krydda med salt, peppar. Koka i ca 5 minuter.

Tryck ut pajdegen i en pajform ca 23 cm i diameter.
Nagga botten med en gaffel. Förgrädda i ca 10 minuter 200 grader.
Blanda ner kycklingköttet i stuvningen. Häll i pajskalet. Grädda i 200 grader i 20 min.
Smaklig måltid.