7 resetips för en weekend i Istanbul

Istanbul är en livlig stad och har mycket att erbjuda och det beror lite på vad man vill uppleva. Jag vill tipsa om några platser som du bör besöka om du planerar en weekendresa.
1 Ortaköy – En mysig liten by på flera sätt. Har du en dag ska du definitivt spendera den här. Höjdpunkten är om du som mig gillar stora byggnader den vackra moskén i Barock-stil som ligger in vid strandkanten med den fina Bosporenbron som binder Europa med Asien. På dagarna kan du strosa runt i de mysiga gatorna, äta en kumpir och om kvällen myllrar det av liv som du njuter med en mysig kvällsmat i solnedgången och sen en kaffe på The House café.
2 Emirgan Park – Fortsätt hit från Ortaköy om du vill ta lunch en lugn dag i en stor park med vattenfall och vackra gröna områden.
3 Stranden Moda – Superhärlig och där du kan se delfiner och ta en promenad i solen. Gå sen över till shoppingatan Bagdat caddesi. Härifrån kan du åka till Camlica tepe om du vill få en fin och grön utsiktsplats.
4 Karaköy – Gå runt i det här mysiga kvarteret och gå sedan upp till Galata tornet – Ta en kaffe på torget. Se tid inlägg om Cemberlitashamam.
5 Beyazit kafeeér – fin utsikt.
6 Balat – Mysigt område och inspelningplats för en känd maffiaserie Cukur.
7 Pierr Loti och Prinsöarna– Se tidigare inlägg.