Krämig potatisgratäng med kyckling

En receptfavorit från hemmet när mamma gjorde krämig potatisgratäng, då var det alltid med kyckling. Och helt rätt! Det har jag tagit efter, eftersom kycklingen blir så himla saftig med grädden. Mums!

 
Hemligheten med min potatisgratäng är mycket grädde. Då blir den alldeles krämig och potatisen blir mjuk. Sedan brukar jag ha kycklingen i gratängen, då blir den mycket saftigare. Den här gången provade jag även att sätta till soltorkade tomater och oliver. Det doftade jättegott i köket och blev gott.
 
Recept krämig potatisgratäng med kyckling
Ingredienser, 4 port
800 g potatis (mjölig sort)
1 st grillad kyckling
1 gul lök
1 st vitlöksklyfta
10 st soltorkade tomater
10 st svarta oliver
4-5 dl mellangrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och skiva potatis, lök och vitlök.
3. Hacka soltorkade tomaterna och kycklingen.
4. Varva potatis, lök, vitlök, kycklingbitarna, soltorkade tomater, oliver och salt&peppar i en ugnform.
5. Häll över grädde och tillaga i mitten av ugnen ca 50-60 min. Potatis passar bra med en morotssallad. Riv morötterna, hacka lite tomater och citronsaft.