Så gör du en Indisk gryta på currybas – oemotståndligt!

Lagade den här goda indiska grytan på currybas. Välj om du vill äta den vegetarisk eller med fågel/ kött.
Bascurry för fyra: 5 msk rapsolja, 2 st gullök hackade, 4 st vitlök hackade, 3 msk färsk riven ingefära, 1/2 tsk mald gurkmeja, 1/2 tsk mald spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1/2-1 tsk garam masala, 1/4 tsk cayennepeppar, 5 dl vatten, 5 medelstora finhackade tomater, ca 1 msk honung, salt, senare 3 dl matlagningsgrädde mot slutet av koktiden. 
Gör så här: Värm olja i en gryta. Fräs löken och lägg sedan i fint hackad vitlök och ingefära fortsätt fräsa. Lägg sedan i gurkmeja, spiskummin, paprikapulver, garam masala och cayennepeppar. Fräs allt lite till och häll på vattnet. Till sist lägg i tomater och honung och låt allt puttra i en halv timme under lock. 
Beroende på om du vill ha grönsaker eller kyckling/ kött kan du nu lägga i det och koka i ytterligare några minuter tills köttet eller grönsakerna är färdigkokta. Förslag på grönsaker är broccoli, morötter, haricot vetts, ärter, zucchini. Häst sist i grädden och och smaka av med salt och peppar. 
Så enkelt. Så gott!