Pickles av grönsaker

pickles

Pickles är gott tillbehör till maten. Och kan förvaras i kylen och tas fram snabbt till maten.
Har ätit lunch idag på Sandys och kan verkligen rekommendera deras macka med kyckling&curry. De är en riktig favorit hos mig. Har dock inte lyckats få till en egen currysås. Någon som har tips?

Ingredienser
1 kg morötter
1 st blomkål
1 kg carliston paprika
1 kg vitkål
1 msk salt
2 dl ättika
10 vitlöksklyftor
Vatten som fyller skålen

Gör så här
Ta bort skalet och skär grönsakerna. Morötter på längden, blomkål i delar, vitkål i delar. Paprikan kan du göra hål i för att den ska suga upp lagen.
Förväll grönsakerna utan blomkål och vitlök i 2 minuter och låt de sedan svalna.
I en stor glasskål lägger du i grönsakerna och vitlöken. I en annan skål blanda vatten, salt, ättika och häll sedan lagen över grönsakerna. Stäng igen locket och förvara på svalt ställe (Ej rumstemp). Efter ca. 10 dagar borde picklesen vara färdig. Äts som tillbehör till mat.